Houtoogstbegeleiding

Houtoogstbegeleiding is het coördineren van de houtoogst. Hierbij word een compleet oogstplan opgesteld van het aanwijzen van stapelplaatsen tot het regelen van het houttransport.

Oogstbegeleiding
Door jarenlange ervaring in vellingswerkzaamheden en als forwardermachinist heeft Hartkamp Bos en Landschap veel ervaring opgedaan in de houtoogst. Deze ervaring uit de praktijk heeft een aanzienlijke meerwaarde voor het plannen en begeleiden van de houtoogst. Hartkamp Bos en Landschap voert ook bleswerkzaamheden uit. De blesser krijgt een goed overzicht van de te oogsten percelen en de exploitatiemogelijkheden. Hierdoor is de combinatie van blessen en het begeleiden van de houtoogst een logische opvolging. Tevens zorgt deze combinatie ervoor dat het eindbeeld van het bos beter wordt nagestreefd.

Hout metingen
Tijdens de houtoogstbegeleiding zal Hartkamp Bos en Landschap ook de houtmeting uitvoeren.

Bij aan- en verkoop van rondhout is het bepalen van de hoeveelheid soms een lastig punt. Hartkamp Bos en Landschap treed daarom ook op als onafhankelijke partij bij het meten van uw hout op stam, langhout of rolstapels.